Even voorstellen

Ik heb vanaf mijn 12de last van acne. Na wat jaren Eryderm met Benzoylperoxide gebruikt te hebben, ben ik overgegaan op de Diane-pil. Dat hielp een tijd goed. Natuurlijk had ik zo af en toe last van pukkels maar niet meer zo erg als het was. In 2004 begon het weer erger te worden, ben toen naar de huisarts geweest, ik heb eerst wat gekregen met antibiotica, maar daar ben ik de naam van vergeten, dat gaf ook niet het gewenste resultaat en toen heeft ze mij Roaccutane voor geschreven.

Heb toen een kuur van 8 maanden gevolgt, 30 mg per dag en aan het einde van de kuur had ik de aanbevolen 120 mg per kg binnen. Ik heb daarna ongeveer een jaar kunnen genieten van gladde wangen.

In juni/juli 2005 begon het weer terug te komen. Ben in augustus 2005 weer langs de huisarts geweest en ze vond dat ik een "onderhoudsbeurtje" nodig had, ze heeft mij toen een Roaccutane-kuur van 3 maanden voor geschreven. De pukkels bleven toen zo'n anderhalf jaar weg.

In maart 2007 begon de acne langzaam aan weer terug te komen. Ik heb toen de producten van Vichy Normaderm gekocht. Mijn huid werd er wel minder vet van en zag er minder glimmend uit, maar de pukkels bleven komen.

De maanden daarna werden de pukkels steeds erger. Begin juni was ik het helemaal zat en weer een afspraak gemaakt met de huisarts, ze heeft me een korte kuur van 3 maanden voorgeschreven, 30 mg per dag. Aan de ene kant ben ik er blij mee, want het is een middel wat bij mij heel goed helpt, maar aan de andere kant is het wel vieze troep voor je lichaam en betekent het dat ik de komende 3 maanden weer last zal hebben van de bijwerkingen. Voor mij waren dat: erg droge lippen, vaak moe, exceem uitslag, pijn in enkels, hoofd- en rugpijn en soms had ik dagen dat ik me knap "brak" voelde. Maar wie weet valt het deze keer mee en kan ik over 3 maanden weer genieten van een mooi glad huidje ..... i hope so .... wil na 16 jaar nou eindelijk wel eens van de acne af !!!!!

Iedere week kun je een update lezen in het Dagboek

Groetjes en veel plezier op mijn website!