Producten

Producten die ik gebruik tijdens mijn Roaccutane kuur

Cetaphil huidreiniger, lotion en creme
Deze producten zorgen voor een snelle en duurzame vochtinbreng (hydratatie) van de bovenste lagen van de opperhuid. Het vermindert het natuurlijk vochtverlies van de huid. Cetaphil creme en lotion zijn hypoallergeen, veroorzaken geen mee-eters en bevatten geen parfum. Ze zijn geschikt voor de droge huid en meer in het bijzonder voor hydratatie van de gevoelige, kwetsbare huid veroorzaakt door een huidziekte, het gebruik van geneesmiddelen, of een dermatologische behandeling. De huidreiniger is vetvrij en hoeft niet met water afgespoelt te worden.


Aquaphor
Super fijn spul voor je lippen en ook voor andere droge plekken. Helaas is Aquaphor niet in Nederland verkrijgbaar.

Ik heb het nu via internet gekocht, heb wat extra tube-tjes gekocht, dus voor degene die het ook willen uitproberen klik hier


2 tubetjes voor E 8,50 (= inclusief verzendkosten)


Carmex
Sudocrem helpt bij mij heel erg goed tegen de rode plekjes en kleine wondjes. Het is een dikke witte zalf dus je kunt het niet overdag op je gezicht doen, maar voor 's nachts op bepaalde plekken is het een aanrader. Deze creme is gewoon bij de drogist te koop.


Carmex
Bijna iedereen heeft tijdens een Roaccutane kuur last van droge lippen. Een hele goede lippenbalsem vind ik Carmex. Labello, Purol, Blistex etc hielpen bij mij niet. Met Carmex voel je echt je lippen helemaal KOUD en ZACHT worden. Je betaalt wel zo'n 3 euro voor een klein potje. Carmex is wel moeilijk verkrijgbaar, ze verkochten het altijd bij de Etos maar nu niet meer. Heb het nu gekocht bij de Schlecker.

Vichy producten
Ik gebruik nu ook tijdens mij kuur nog de Normaderm producten van Vichy. Je huid wordt er lekker zacht van en glimt veel minder. Ik gebruik de gel, tonic, dag- en nachtcreme en de zalf waarmee je plotseling opkomende puistjes kunt "aanstippen".


Vaseline Cetomacrogol creme FNA
Voor droge- en exceem plekken gebruik ik Vaseline Cetomacrogol creme FNA.

TCA 0,1% in vaselinecetom creme
Voor de "erge" exceemplekken en tegen de jeuk heb ik TCA 0,1% in vaselinecetom creme (hormoonzalfje) gekregen.