Dagboek

Ik ga proberen om iedere week een update te schrijven over mijn ervaringen tijdens mijn 3de Roaccutane kuur.
(vanaf week 4 heb ik foto's geplaatst, van hoe mijn huid er daarvoor uitzag heb ik 'helaas' geen foto's om hier te plaatsen)


Ervaringen na mijn kuur

* 7 juni 2008: 6 maanden na het stoppen
* 10 februari 2008: 2 maanden na het stoppen
* 13 januari 2008: 3 weken na het stoppen


Ervaringen tijdens mijn kuur

* Week 25-26: 3 december t/m 17 december 2007
* Week 22 t/m 24: 12 november t/m 3 december 2007
* Week 21: 5 november t/m 12 november 2007
* Week 19-20: 22 oktober t/m 5 november 2007
* Week 18: 15 oktober t/m 22 oktober 2007
* Week 17: 8 oktober t/m 15 oktober 2007
* Week 16: 1 oktober t/m 8 oktober 2007
* Week 15: 24 september t/m 1 oktober 2007
* Week 14: 17 september t/m 24 september 2007
* Week 13: 10 september t/m 17 september 2007
* Week 12: 3 september t/m 10 september 2007


W7 juni 2008: zo' n 6 maanden na het stoppen
Het is inmiddels al weer 6 maanden geleden dat ik gestopt bent met de roa. Het gaat gelukkig nog steeds goed met mijn huid. Mijn huid is wel weer wat vetter geworden, maar ik gebruik nu Normaderm nachtcreme van Vichy en dat helpt goed tegen de iets verttere huid.

6 maanden na het stoppen
linker wang
rechter wang


W10 februari 2008: zo' n 2 maanden na het stoppen
Alweer zo'n 2 maanden gestopt met de roa. Met mijn wangen gaat het nog steeds goed. Het voelt lekker zacht en glad aan. Ben nog steeds erg blij met het resultaat. De rode vlekjes beginnen ook al wat te vervagen. Mijn lippen zijn nog ietsies droger als voor de roa, maar het gaat de goede kant op.

De exceemplek op mijn hand is ook zo goed als weg kan nog zien waar het gezeten heeft want mijn huid voelt en ziet er daar iets anders uit. Dus ik smeer zo af en toe het hormoonzalfje erop.

Van de spier- en rugpijn heb ik helemaal geen last meer van.

Ik merk nu dat mijn huid zich weer sneller herstelt. Tijdens de roa duurde het erg lang voordat een wondje dicht was, maar nu gaat dat gelukkig weer wat sneller.
2 maanden na het stoppen
linker wang
rechter wang
W13 januari 2008: 3 weken na het stoppen
Op 19 december ben ik gestopt. Mijn wangen zien er mooi glad uit, geen bobbel of pukkel meer te bekennen. Wel heb ik nog last van rode plekjes waar de pukkels hebben gezeten, maar ga er vanuit dat die de komende weken ook nog wel zullen verdwijnen. Heb absoluut geen spijt van deze kuur, maar ben wel blij dat ik er vanaf ben.

Zo'n 2 weken na het stoppen merkte ik dat mijn lippen weer minder droog werden. Mijn lippen zin nu nog wel wat droger als 'normaal" maar al een heel stuk beter. De rug- en enkelpijn zijn verdwenen. De exceemplek op mijn hand is ook bijna weg. Mijn huid begint minder droog te worden. Ga eens bekijken welke creme ik nu zal gaan gebruiken, misschien wel weer de Vicky Normaderm creme.

Ik ga proberen om zo af en toe hier nog een berichtje te plaatsen, met een foto om te laten zien hoe het verloop na de kuur gaat.

3 weken na het stoppen
linker wang
rechter wang


WWeek 22 t/m 24: 12 november t/m 3 december 2007
Nog een paar dagen en mijn roaccutanekuur zit er op. Dan heb ik de aanbevolen 120 mg per kg binnen gekregen. Afgelopen maandag bloed laten testen en alles was in orde. Mijn wangen zien er prima uit, nog wel rode plekjes maar ik heb goede hoop dat die nog wel verdwijnen. Mijn wangen zijn lekker zacht en voel geen bobbeltjes etc meer.

Mijn handen zijn de laatste weken ook helemaal vrij van exceem. Wel hier en daar droge plekjes, op mijn voorhoofd, kaaklijn en handen. Verder haast geen last meer van spier- en gewrichtspijn en doet de Aquaphor nog steeds goed z'n werk.

Ben blij dat mijn kuur er nu bijna op zit, ben de roa echt zat. Maar heb absoluut geen spijt dan ik weer een kuur heb gevolgt, ben erg tevreden met het resultaat en hoop dat ik nu voor altijd van die ellendelingen verlost ben, maar ja de tijd zal het leren.

Het resultaat na 26 weken Roaccutane
linker wang
rechter wang


WWeek 22 t/m 24: 12 november t/m 3 december 2007
Zo eindelijk weer eens de tijd om in het dagboek te schrijven. Zie dat het inmiddels 3 weken geleden is dat ik iets geschreven heb..... De afgelopen 3 weken gaat het heel goed met mijn huid, het is weer rustig en de pukkel die zich 3 weken geleden midden op mijn wang had gevestigd is inmiddels gelukkig ook weer vertrokken. Wel blijven er van die rode vlekjes zitten, maar ga er van uit dat die nog wel verdwijnen.

Met de exceem op mijn handen gaat het nu ook goed. Ik smeer stiekum nu gewoon steeds met die hormoon zalf. Eigenlijk moet ik het afwisselen met de andere vette zalf en mag de hormoonzalf maar 1x per dag maar nu ik dat smeer wanneer mijn handen droog zijn oid gaat het veel beter! Dat had ik dus veel eerder mee moeten beginnen .... maar ja ....

Met de bijwerkingen gaat het ook goed, zo af en toe wat spier- en gewrichtspijn. En zolang ik Aquaphor blijf smeren heb ik geen last van droge lippen.

Zo nog 3 weken en dan zit ik op de 120 mg per kg en dan stop ik ermee, ben de roa eigenlijk helemaal zat!

Het resultaat na 24 weken Roaccutane
linker wang
rechter wang

WWeek 21: 5 november t/m 12 november 2007
Inmiddels 4410 mg roaccutane binnen. Deze week een beetje een "off-week" gehad. Ben de hele week veel vermoeider en heb redelijk wat last van spier- en gewrichtspijn in mijn rug en enkels.

Verder zitten mijn handen deze week erg onder de exceem, een paar kleine plekjes waren zelfs gaan ontsteken, niet erg prettig .... dus heel veel smeren !! Ook zitten er een paar van die plekjes op mijn voorhoofd waar zo fijn mijn haar aan gaat plakken 's nachts ...

Mijn huid is erg onrustig de afgelopen dagen, veel rode plekjes en er heeft zich donderdag weer een nieuw rood bobbeltje op mijn wang gevestigt .......... met een heel klein groen koppie ...... !#$%& hoop dat tie snel weer wegtrekt.

De andere 2 kleine rode bobbetjes zijn wel weer minder geworden maar nog niet weg.

Ben deze week de roa echt zat, maar ja wil er toch nog even mee door gaan, zeker omdat ik nu ineens weer een rood bobbeltje erbij heb gekregen met een irritant groen koppie.

Mijn wangen na 21 weken Roaccutane
linker wang
rechter wang

WWeek 19-20: 22 oktober t/m 5 november 2007
Het gaat nog steeds heel goed met mijn wangen, ze zijn bijna helemaal gaaf. Er zitten nog steeds 2 kleine licht rode bobbeltjes. Die zitten er al een hele tijd maar worden wel heel langzaam wat kleiner. Maar ik ben heel erg blij met hoe mijn wangen er nu uit zien !!!

Afgelopen 2 weken weer aardig wat exceemplekken op mijn handen gehad. Soms gaat het heel goed, maar dan krab ik 's nachts ineens weer de boel open .... Ik dacht eerst dat het er aan lag dat ik niet regelmatig genoeg smeerde maar dat is het volgens mij toch niet.

Van de overige bijwerkingen eigenlijk geen last meer, soms 's ochtends nog een klein beetje zere enkels en rug maar dat is heel snel weer over.

Ik heb nog voor 2 weken roa in huis, maar denk er eigenlijk over om toch te vragen of ik nog even door mag gaan dan heb ik de 120 mg per kg binnen en dat lijkt me toch wel beter.

Het resultaat na 20 weken Roaccutane
linker wang
rechter wang


WWeek 18: 15 oktober t/m 22 oktober 2007
Alweer 18 weken aan de roa en 3780 mg binnengekregen. Op mijn rechterwang zitten nog steeds die 2 rode plekjes, 1 van de 2 voelt aan als een bobbeltje. De plekjes worden wel minder. Mijn wangen voelen nog steeds erg zacht en glad aan. Ik gebruik nog steeds de Cetaphil producten.

Deze week erge last van exceem op mijn handen, 's nachts flink opengekrabt ..... afgelopen dagen goed gesmeerd met het hormoonzalfje en de wondjes zijn nu bijna dicht, nu alleen nog veel rode plekken. Van de bijwerkingen ook eigenlijk geen last, behalve 1 dag zere enkels, maar dat kwam omdat ik de dag ervoor had gewinkeld, dus veel gelopen.

Heb eigenlijk niet veel te vertellen, alles gaat eigenlijk prima :-)

Mijn wangen na 18 weken Roaccutane
linker wang
rechter wang

WWeek 17: 8 oktober t/m 15 oktober 2007
Het gaat heel goed met mijn wangen, de twee rode bultjes op mijn rechtwang zijn nog niet helemaal weg maar worden wel steeds minder. Verder zijn mijn wangen lekker glad en zacht. Van dichtbij zie je nog wel oneffeheden maar dat vind ik niet zo erg en wie weet trekt het nog wel weg.

Deze week gelukkig niet veel last gehad van de exceem op mijn handen. De plek die ik vorige week zo had opengekrabt is nu weer dicht dankzij het hormoonzalfje.

Was deze week 1 dag mijn tube-tje Aquaphor vergeten, normaal heb ik er 1 in mijn zak, tas, auto etc, hoe het kan weet ik niet, maar van de week zat ik een dagje zonder........ erg frustie. Kon goed merken dat mijn lippen de Aquaphor miste, 's avond hingen er meteen vellen .............. argghhhhh .........dat dat zo snel zou gaan had ik niet verwacht. Dus de dag erna 2 rode plekken op mijn lippen gelopen, maar na weer regelmatig gesmeerd te hebben was het ook heel snel weer over, wat dat betreft is het ook echt super spul. Heb meteen maar weer even overal een tube-tje ingestopt.

Ook deze week eigenlijk geen last van de bijwerkingen gehad, dus dat gaat goed! Mijn lichaam is helemaal aan de roa gewend.

Het resultaat na 17 weken Roaccutane
linker wang
rechter wang

WWeek 16: 1 oktober t/m 8 oktober 2007
Zo alweer 16 weken aan de Roa. Het gaat nog steeds goed met mijn wangen. De 3 plekjes op mijn rechterwang worden nu ook minder. Onder eentje voel ik nog een bobbeltje maar die is al wel minder dan vorige week. Mijn wangen worden steeds gaver, heb het idee dat de rode vlekjes ook minder worden. Verder voelen mijn wangen wel heel lekker zacht aan. Ik gebruik nog steeds de Cetaphil producten.

Van de bijwerkingen ook deze week bijna geen last. Wel heb ik eer gister nacht mijn hand lekker opgekrabt, dus das iets minder, was vergeten mijn handen in te smeren en ik werd meteen gestraft .. :-( Mijn handen blijven gevoelig voor exceem dus ik moet er echt aan denken om ze in te blijven smeren.

Mijn lippen blijven ook lekker zacht etc door de Aquaphor, dus daar heb ik ook geen last van. De spier en gewrichtspijn zijn ook zo goed als weg. Wel is het zo dat als ik een drukke dag heb gehad of veel heb gelopen ofzo dat ik dan de volgende dag wel last heb van spier- en gewrichtspijn.

Mijn wangen na 16 weken Roaccutane
linker wang
rechter wang

WWeek 15: 24 september t/m 1 oktober 2007
Inmiddels 3150 mg binnengekregen. Ook deze week eigenlijk geen verandering, behalve dan dat de 3 pukkeltjes/plekjes op mijn rechterwang maar niet weggaan/minder worden. Ze zijn denk ik van het hardnekkige soort.... Zoals op de foto's te zien is, zijn ze ook rode geworden als vorige week. Ik voel ook dat onder 2 van de 3 rode plekjes nog bobbels zitten, dus er zit nog troep onder wat er nog niet uit wil .... Mijn linker wang wordt steeds gaver.

De bijwerkingen zijn bijna niet meer aanwezig, af en toe voel ik 's ochtends mijn enkels nog een beetje. Van mijn rug heb ik geen last meer.

De rode vlekjes die vorige week misschien door de slakkengel zijn ontstaan zijn nu weer aan het wegtrekken.

Mijn huid is erg dun, als ik maar even met mijn nagel er over heen ga zit er een kras. Ook als ik even ergens kriebel, dan is er meteen een rode vlek of nog erger de huid is kapot.

Mijn handen blijven exceem-gevoelig, maar als ik regelmatig smeer gaat het goed. Op naar week 16 :-)

Het resultaat na 15 weken Roaccutane
linker wang
rechter wang

WWeek 14: 17 september t/m 24 september 2007
Zo ik ben alweer in week 14 van de roa-kuur. Deze week niet veel verandering. Heb deze week een paar dagen slakkengel gesmeerd, maar kreeg ineens allemaal kleine rode vlekjes erbij .... zou dit een allergische reactie zijn of gewoon toeval ?? Ik ben er voor de zekerheid maar even mee gestopt. Gebruik nu weer de Cetaphil producten. De dagen dat ik de slakkengel gebruikte voelde mijn huid wel lekker zacht aan en het lijkt echt of je huid 'strak' getrokken wordt.

Van de bijwerkingen deze week eigenlijk geen last. Van mijn rug merk ik niks meer ook niet 's ochtend en 's avonds. De pijn 's ochtends in mijn enkels is ook zo goed als over.

Als ik mijn handen, vingers en polsen vergeet in te smeren dan zitten er in een mum van tijd droge plekken die als ik ze niet snel insmeer veranderen in exceem plekken. Dus ik moet er echt goed aan denken dat ik het goed insmeer.

Van mijn lippen ook geen last, gewoon een paar keer per dag met Aquaphor insmeren.

Mijn wangen na 14 weken Roaccutane
linker wang
rechter wang

WWeek 13: 10 september t/m 17 september 2007
Inmiddels alweer 13 weken aan de roaccutane en in totaal 2730 mg binnen gekregen. De 2 wondjes van vorige week zijn nu dicht en ze hebben een rood plekje achter gelaten, maar die worden langzaam aan ook minder. Mijn wangen voelen zacht en glad aan. Er zitten nog wel een aantal rode plekjes maar ik ga er van uit dat die ook nog wegtrekken.

Op mijn kin zitten een paar zwarte puntjes heel dicht aan de oppervlakte. Ik durf ze eigenlijk er niet uit te duwen, want ben een beetje bang dat ik dan weer een week met een rode vlek rond loopt, dus ik ga er proberen niet aan te zitten.

Ik ben verder al heel erg blij met het resultaat en ik hoop dat het de komende weken nog verder op gaat knappen !!

Van de bijwerkingen nog steeds eigenlijk bijna geen last. Ik heb alleen 's ochtends als ik uit mijn bed kom heel even last van mijn enkels. Van mijn rug heb ik eigenlijk geen last meer. Wel ben ik deze week wat vermoeider als anders maar weet niet of dat door de roa komt.

Mijn handen, vingers en polsen blijven gevoelig voor exceemplekken. Ik moet er erg om denken om elke dag goed te smeren ook al zit er geen plekje, want heb gemerkt als ik een dag niet smeer dat er dan zo weer een plekje komt.

Ik gebruik nog steeds de Cetaphil producten, maar nu de wondjes op mijn rechter wang dicht zijn ga ik vanaf morgen beginnen met de slakkengel, ben heel benieuwd, ik laat volgende week weten hoe het bevalt.

Het resultaat na 13 weken Roaccutane
linker wang
rechter wang

WWeek 12: 3 september t/m 10 september 2007
Omdat ik nog steeds ontstekinkjes krijg heb ik weer voor 2 maanden roaccutane in huis. Afgelopen week is vooral mijn linkerwang aardig opgeknapt. Maar op mijn rechterwang hebben zich 2 dikke rode bobbels gevestigt ..... de huid er om heen is gespannen en rood, blijkbaar was nog niet alle troep uit mijn wangen. Hoop echt dat dit de laatste is .... volgens mij voel ik nu verder geen opkomende pukkeltje meer ..... i hope so .... Verder zijn mijn wangen echt aan het opknappen, ze voelen zachter en gladder aan. De rode plekjes worden volgens mij ook wat minder zichtbaar.

Ben nog steeds niet aan de slakkengel omdat ik nu dus weer een wondje heb op mijn andere wang. Gebruik verder nog steeds de Cetaphil lotion overdag en de Cetaphil creme 's nachts allebei in combinatie met de huidreiniger.

Zodra de wondjes dicht zijn ga ik aan de slakkengel beginnen, ben namelijk wel heel benieuwd of dit zou helpen tegen onzuiverheden etc.

Van de bijwerkingen heb ik steeds minder last. Behalve een beetje drogere lippen merk ik verder niet echt dat ik aan de roa ben. Behalve als ik een drukke dag hebt gehad of slecht heb geslapen dan merk ik dat de volgende dag wel, dan heb ik meer last van enkel- en rugpijn.

Zo af en toe nog last van exceemplekjes, deze smeer ik regelmatig in met het hormoonzalfje en zijn dan snel weer verdwenen.

Mijn wangen na 12 weken Roaccutane
linker wang
rechter wang

WWeek 11: 27 augustus t/m 3 september 2007
De 2 bultjes die ik vorige week voelde hebben zich inderdaad ontwikkelt tot een pukkel .... helaas .... dus ik liep deze week rond met 3 pukkels op mijn gezicht. Beetje frusterend na 10 weken roa .... maar ja .... niks aan te doen. Ze zijn nu grotendeel wel weer verdwenen en heb nu dus weer wat rode vlekjes op mijn gezicht. Deze stip ik 's nachts aan met een beetje Sudocreme. Ik voel nu nog 1 klein bobbeltje zitten dus ben benieuwd wat die gaat doen.

Ik ben even gestopt met de slakkengel omdat dat prikte op de wondjes van de pukkels (had er natuurlijk weer een beetje aan zitten frummelen ....... stom stom stom) Maar ik ga er denk ik komende week weer mee beginnen. Verder gebruik ik nog steeds de Cetaphil producten, mijn huid is daardoor niet meer zo droog.

Heb het idee dat mijn lichaam nu echt aan de roa gewend is, omdat de bijwerkingen eigenlijk steeds minder worden. Natuurlijk nog steeds wel een beetje droge lippen, maar de Aquaphor doet z'n werk goed. Mijn rug- en enkelpijn zijn 's ochtends en 's avonds nog wel aanwezig maar het is veel minder dan een paar weken geleden.

Mijn handen, vingers en polsen blijven gevoelig voor exceem, zo af en toe zitten ze onder de plekken maar als ik dan smeer met het hormoonzalfje is het ook snel weer verdwenen. Ik probeer nu als ik thuis ben steeds te smeren met de vette zalf van de dokter en als het erger is de hormoonzalf erop te doen.

Morgen ga ik even contact opnemen met m'n arts om te vragen of ik nog wat langer door kan gaan met de roa omdat ik nog steeds nieuwe ontstekinkjes krijg en het lijkt me geen goed idee om dan over een week te stoppen......

Mijn wangen na 11 weken Roaccutane
linker wang
rechter wang

WWeek 10: 20 augustus t/m 27 augustus 2007
Na 10 weken roa gaat het steeds beter. Ik heb deze week Cetaphil gebruikt en mijn wangen voelen een stuk beter. Ze waren erg droog geworden door de roa en ook omdat ik een tijdje de producten van Vichy Normaderm was blijven gebruiken. Dat was natuurlijk stom omdat roa je huid uitdroogt en Normaderm voor een vette huid is. Dat droge gevoel was na een paar dagen Cetaphil alweer verdwenen. Ik heb de huidreiniger, lotion en creme. Van de creme ga ik heel erg glimmen dus dat gebruik ik 's nachts. De lotion glimt bij mij veel minder en voordat ik de deur uit ga dep ik de glimplekken af met een tissue en dat gaat prima.

Ik heb helaas van de week een nieuwe opkomende pukkel gekregen, het voelt strak/gespannen er omheen. En ik voel nog een bobbeltje dus misschien wordt dat ook wel een pukkel ..... we zullen zien. Eigenlijk vind ik het wel een beetje raar dat zich na 10 weken weer een pukkel ontwikkelt. Maar als ik de foto's terug kijk heeft er op die plek al een hele tijd een rood plekje gezeten en die wilde er nu blijkbaar uit.

Het vrijdag slakkengel bij de Tuinen gehaald, was in de aanbieding dus heb besloten om dat maar eens te gaan proberen, heb er namelijk een aantal goede verhalen overgehoord. Ik vond 28 euro voor een potje altijd te duur om het eens uit te proberen maar voor 14 euro wilde ik de gok wel wagen.

Heb het nu 2 dagen gesmeerd en merk dat m'n huid lekker zacht wordt (misschien ook wel een combinatie met de Cetaphil wat ik 's nachts smeer). De verkoopster vertelde dat als je het gevoel hebt dat de slakkengel je huid te droog maakt dat je dan na een kwartiertje oid er gerust een meer hydraterende creme overheen kon smeren. Ik ben benieuwd of het een beetje helpt tegen de grove porien en de littentjes etc. Ik geloof niet dat het zo goed helpt als op tv maar als het alles een beetje zou vervagen/minder zou maken zou ik al erg blij zijn.

Deze week weer nauwlijks last van de bijwerkingen, eigenlijk weer hetzelfde als de vorige weken: enkel- en rugpijn en beetje drogere lippen. Wel heb ik deze week last gehad van exceemplekken op mijn vingers en dat jeukte vreselijk, heb ze goed ingesmeerd met het hormoonzalfje en nu is het bijna weer weg maar blijf wel van die droge plekjes houden op polsen, handen en vingers.

Nog 2 weken van deze troep slikken .....

Het resultaat na 10 weken Roaccutane
linker wang
rechter wang

WWeek 9: 13 augustus t/m 20 augustus 2007
Inmiddels 1890 mg binnen gekregen en nog 630 mg te gaan. De "uitbraak" waar ik vorige week een beetje bang voor was is gelukkig uitgebleven, denk dat het gewoon ontstoken mee-eters zijn geweest, die eruit wilden. Zo langzamerhand wordt mijn huid weer wat rustiger. Mijn rechter wang begint nu ook op te knappen.

Ik moet dus nog 3 weken, ik vraag me af of ik dan genoeg binnen heb gekregen......Maar goed ik wacht het nog 3 weekjes af en dan zal ik de dokter eens bellen.

Deze week ging het weer prima met de bijwerkingen, eigenlijk hetzelfde als vorige week, 's ochtends en 's avonds last van rug en enkels en met de droge lippen gaat het ook heel erg goed door regelmatig met Aquaphor te smeren. Wel ben ik deze week vooral 's avonds snel moe en heb ik 's ochtends veel moeite om mijn bedje uit te komen.

Ik merk goed dat als ik een drukke dag heb gehad dat ik dan 's avonds en de volgende dag even wat meer rug en vooral enkel pijn heb. Voel me dan echt een heel oud vrouwtje !!!

Mijn gehele huid is erg droog, heb van de week Cetaphil besteld, dus hoop dat het snel binnen komt, dat spul schijnt goed te werken tegen droge en gevoelige huid, ben benieuwd.

Wat kleine exceemplekjes gekregen op mijn vingers die erg jeuken, ik probeer ze regelmatig in te smeren, verder gaat het goed met de exceemplek op mijn hand, die moet ik gewoon goed vet houden en wordt langzaam aan minder.

Ik voel nog 1 bobbeltje zitten op mijn wang, ben benieuwd wat die besluit te gaan doen. De 2 bobbeltjes van vorige week zijn toch niet op gekomen maar zijn een rood vlekje geworden.

Het resultaat na 9 weken is toch lang niet slecht .....!!!

Mijn wangen na 9 weken Roaccutane
linker wang
rechter wang

WWeek 8: 6 augustus t/m 13 augustus 2007
Vandaag precies 2 maanden aan de Roa en nog 1 maand te gaan. Ik vind dat er in die 4 weken dan nog wel wat moet veranderen, heb nog wat rode vlekjes en er komen steeds een paar mee-eters naar boven die eruit willen. Sommige van die ellendelingen besluiten om dan nog even te gaan onsteken, die onsteking ging aardig snel weer weg maar het resultaat was wel weer een mooie rode plek .... ARGGGG !!!

Tijdens mijn tweede kuur van 3 maanden zagen mijn wangen er na 2 maanden al goed uit en nu vind ik mijn huid nog erg onrustig. Heb wel besloten dat als ik na deze maand niet tevreden ben, dat ik even contact met de huisarts opneem om te overleggen of ik niet nog wat extra pillen kan krijgen.

Vooral de huid van mijn rechter wang is erg onrustig, 2 weken geleden ging het zo goed en nu ineens weer wat pukkels, zou dit soms het begin van een "uitbraak" zijn ???? .......... ik hoop van niet !!

Met de bijwerkingen gaat het nog steeds goed. Ook deze week geen "off-days" gehad GELUKKIG!! Wel had ik gister erge last van mijn enkels, maar denk dat dat mijn eigen schuld was. Heb namelijk "grote" schoonmaak in huis gedaan, maar vandaag gaat het weer goed.

De Aquaphor helpt nog steeds geweldig, vergeet soms wel "zorgvuldig" te smeren, wat er van de week voor zorgde dat ik de randjes van mijn lippen niet goed had gedaan en daar zaten toen ineens allemaal velletjes.

Deze week bijna geen last gehad van exceem. De plekken aan de binnenkant van mijn onderarmen, zijn weer verdwenen, heb nu alleen nog een klein plekje op mijn hand.

Ik had mijn wangen deze week weer een keer 's nachts ingesmeerd met Sudocrem maar de volgende dag voelde mijn kaaklijn alles behalve prettig aan, dus dat doe ik voorlopig niet meer.

Mijn voorhoofd en kaaklijn zijn een beetje droog, dus af en toe zitten er van die irritante velletjes.

Helaas voel ik nog 2 pukkeltjes opkomen ...... hoop dat ze snel opkomen en nog sneller verdwijnen !!!

Het resultaat van mijn wangen na 8 weken Roaccutane
linker wang
rechter wang

WWeek 7: 30 juli t/m 6 augustus 2007
Na 7 weken roaccutane heb ik nog aardig wat rode plekjes op mijn wangen, als ik de foto's bekijk lijken het er wel meer als vorige week. Er is ook 1 bobbeltje te voorschijn gekomen waar denk ik een pukkel gaat komen, de huid er om heen voelt strak aan. Verder kwamen er deze week ineens 3 mee-eters meer naar de bovenkant, de rest van de mee-eters zit veel dieper in de huid. Zo op de oppervlakte heb ik ze nog niet eerder gehad, ik kon ze er heel makkelijk uitduwen, vandaar waarschijnlijk die extra rode plekjes..... Zou dat nu met alle mee-etertjes gebeuren .... dan heb ik er nog wel veel te gaan .....

Qua bijwerkingen valt het deze week wel mee, geen "off-day" gehad !!! GELUKKIG !!! Natuurlijk wel last van wat drogere lippen, maar met Aquaphor is het toch veel minder geworden, het bij mij echt heel goed !!

's Ochtends moet ik er aan denken om voorzichtig op te staan in verband met stijve rug en zere enkels, dan langzaam ff opgang komen, de rest van de dag gaat het dan goed. 's Avonds krijg ik, als ik wat langer heb gezeten, weer last van mijn rug en enkels. Als ik net in mijn bed lig is mijn rug ff vervelend, maar that's it, dus daar valt goed mee te leven !!

De exceemplek die ik vorige week op mijn hand had, is zo goed al verdwenen. Deze week zaten er wat kleine irritante exceemplekjes aan de binnenkant van mijn onderarmen. Maar die waren gelukkig na een paar keer smeren met het hormoonzalf snel weer verdwenen.

Verder zijn mijn nagels erg "broos", ze breken/scheuren snel. Heb ze nu maar helemaal kort geknipt, kan ik ook minder krabben aan die exceemplekjes :-)

Ik merk ook dat mijn huid nu veel "dunner" is. Had van de week een paar muggenbulten, daar had ik effies aan "gekriebelt" en ik had meteen een plek waar het eerste laagje huid vanaf was..... met als gevolg dat ik nu 3 mooie korsten heb zitten op arm en been ......

Ik ben nu al over de helft van mijn kuur en hoop dat de rode plekken en de nieuw opkomende pukkel snel verdwijnen !!

Mijn wangen na 7 weken Roaccutane
linker wang
rechter wang

WWeek 6: 23 juli t/m 30 juli 2007
Alweer op de helft van mijn 3 maanden kuur !! Alle kleine bobbeltjes die zich vorige week ineens spontaan op mijn kin en kaaklijn gevestigd hadden zijn gelukkig allemaal weer verdwenen. Deze week zijn er geen nieuwe pukkels bijgekomen (pfffff) ik voel er helaas wel eentje op mijn kin opkomen .... maar ja dat zien we wel weer..... en zolang het er eentje is .....

Verder zien mijn wangen er eigenlijk net zo uit als vorige week. Ik smeer de rode plekjes af en toe in met Sudocrem. Op mijn voorhoofd en op mijn oorlelletjes (maffe plek he) heb ik zo af en toe wat kleine losse velletjes zitten.

Ben nu een week aan de Aquaphor en het gaat heel goed met mijn lippen, niet meer dat trekkende droge gevoel. Natuurlijk moet ik nog wel regelmatig smeren maar niet meer zo heel vaak. Een aantal van jullie heeft al een tube-tje bij mij gekocht, ik heb er nog een paar dus als anderen het ook willen proberen stuur mij even een mailtje

Afgelopen week redelijk wat last gehad van zere gewrichten en spieren. Vrijdag en zaterdag was dat gelukkig weer minder maar toen had ik weer last van een zeurend hoofd.

Op mijn hand had ik al last van een exeemplekje, vrijdag begon dat ineens erg te jeuken en ik heb eraan zitten krabben met als gevolg dat de hele bovenkant van mijn hand ineens onder blaasjes en bobbeltjes zaten en jeuken dat het deed .... AAAARGHHH ..... gelukkig is het nu weer minder, heb nu alleen wat nagelkrassen en kleine plekjes zitten.

Verder heb ik sinds deze week last van jeuk op m'n armen .... er zitten een paar (gelukkig) kleine exeemplekjes. Ik smeer ze in met TCA 0,1% in vaselinecetom creme (hormoonzalfje) van de dokter en dat helpt wel redelijk. Ik heb zo tot mijn 8te, last van exceem gehad, denk dat daardoor tijdens een Roaccutanekuur de exceem bij mij weer een beetje terug komt. Had er ook last van tijdens mijn vorige 2 kuren. Na een aantal weken ging dat vanzelf weer over, maar kan me niet meer zo goed herinneren wanneer dat was.

Ook ben ik deze week veel vermoeider als anders terwijl ik niks bijzonders heb gedaan ofzo, ik viel gewoon voor de tv in slaap, dat is me deze week nu al 2 keer overkomen ....

Als ik zie hoe mijn wangen er 2 weken geleden uit zagen en hoe het ze er nu uit zien, neem ik die bijwerkingen wel voor lief, het is niet prettig maar wel goed mee te leven :-) En ik zit nu op de helft dus deze komende 6 weken zal het hoop ik nog beter worden !!

Het resultaat na 6 weken Roaccutane
linker wang
rechter wang

WExtra update: 24 juli 2007
Ik moet ff klagen: voel me vandaag 20 jaar ouder. Heb de hele dag al zere gewichten en spieren. En dan vooral in mijn rug en enkels. Als ik ff heb gezeten moet ik voorzichtig opstaan wat mijn rug is dan erg stijf en mijn enkels werken niet echt mee om te lopen ..... lijkt wel of mijn achilispezen (hoe schrijf je dat ??) dan een stukkie zijn gekrompen ........ ?

Als ik eenmaal op gang ben gaat het wel. Het is dus het beste om in beweging te blijven geloof ik .....


WWeek 5: 16 juli t/m 23 juli 2007
De pukkels/wondjes die ik heb overgehouden van vorige week, zijn aan het wegtrekken. Ik heb ze 's nachts ingesmeert met Sudocrem en volgens mij is dat wel goed spul, het geneest aardig snel. Mijn wangen zien er in vergelijking met vorige week al heel goed uit.

Afgelopen vrijdag zaten mijn kaaklijnen en mijn kin ineens helemaal onder allemaal kleine bobbetjes, ze waren niet rood maar gewoon huidskleur. Ze jeukten vreselijk !! Ik wist niet zo goed wat ik er nou op moest smeren ..... 's Avonds heb ik er de "TCA 0,1% in vaselinecetom creme" op gesmeert wat ik heb gekregen tegen de exceemplekken. Die bobbeltjes zijn wel geen exceem maar dat zalfje hielp wel heel erg goed tegen de jeuk. Nu 2 dagen later zie ik dat de bobbeltjes gelukkig ook minder worden.

Van schilfertjes heb ik deze week niet veel last gehad, wel is mijn kin is erg droog.

Volgens mij voel ik nu geen nieuw pukkels opkomen, dus ik hoop dat het herstel van mijn huid nu echt gaat beginnen.

Mijn lippen heel erg droog, Carmex helpt wel maar ik moet wel erg vaak smeren, daarom heb ik toch maar Aquaphor gekocht via internet en ik kreeg het gister al binnen !! Ik heb wat extra tube-tjes gekocht, dus voor degene die het ook willen uitproberen stuur mij even een mailtje

Ik begin nu ook echt te merken dat ik last krijg van mijn spieren en gewichten. 's Avonds als ik in bed ga liggen heb ik last van mijn rug en 's ochtend bij het opstaan moet ik echt even opgang komen want heb redelijk last van rug en enkels, voel me dan net een oud vrouwtje. Ook als ik een tijdje in de zelfde houding heb gezeten dan voel ik het ook aardig .... maarja we houden vol !!

Mijn wangen na 5 weken roaccutane, de Sudocreme heeft wondertjes verricht op de plekjes
linker wang
rechter wang

WWeek 4: 9 juli t/m 16 juli 2007
Ik heb nu zo'n 840 mg Roaccutane binnen. Begin deze week zaten er ineens een paar nieuwe pukkels op mijn wang en sommige ook nog met zo'n irritant groen koppie !! Maar ja het schijnt erbij te horen, de Roaccutane ruimt alle zooi in je wangen etc. op en dat moet er dan natuurlijk uit en dat gebeurt dan in de vorm van zo'n mooie pukkel, waar ik natuurlijk weer niet af kon blijven...... Op de foto's kun je zien dat de echte puistjes zijn verandert in opengepulkte (stom stom stom) pukkels en rode bobbels.

Inmiddels zijn de pukkels veranderd in rode vlekken. Er zaten wat kleine schilfertjes op en deze heb ik eraf getrokken ..... stom natuurlijk want nu zijn de rode vlekken verandert in vuurrode plekken ...... met wat een heel klein beetje sudocreme probeer ik het een beetje te camoufleren.

Mijn huid begint erg droog te worden, loop regelmatig met schildertjes op m'n voorhoofd en handen. Ook merk ik dat als ik me maar even stoot, of met iets wat een beetje scherp is (mijn nagel oid) over mijn huid komdat er meteen een kras ontstaat die dan dag of wat blijft.

Sinds gister heb ik last van mijn rug zodra ik in bed ga liggen, dan heb ik een paar minuten last van een soort steken onderin mijn rug, ik kan het niet precies omschrijven maar het is niet echt een prettig gevoel.

Zo zien mijn wangen eruit na 4 weken roaccutane
linker wang
rechter wang

WWeek 3: 2 juli t/m 9 juli 2007
Inmiddels al weer 3 weken aan de Roaccutane. Mijn lippen zijn erg droog, ik smeer regelmatig Carmex maar denk dat ik toch maar opzoek ga naar Aquaphor .....

Heb deze week erg veel exeem-plekjes op armen, handen en voorhoofd gehad, het zijn nu allemaal rode plekjes, ik smeer ze in met het hormoonzalfje van de dokter en dat helpt wel goed. Mijn handen, vingers en voorhoofd zijn erg droog heb soms last van die vervelende schilfertjes, die ga ik te lijf met een vettige zalf, dat helpt wel redelijk.

De hoest van vorige week is veel minder geworden.

Op mijn wangen zijn de rode plekken wat minder dik geworden, kostjes zijn eraf maar ze zijn nog wel rood en een beetje schilferig. Er zijn helaas 3 nieuwe pukkeltjes bijgekomen, en nog wel met een groen kopje .... arghhhhhhh ..... en ik voel nu nog een paar pukkels opkomen .....


WWeek 2: 25 juni t/m 2 juli 2007
Mijn lippen beginnen steeds droger te worden, gelukkig helpt de Carmex wel, ik moet 's avonds niet vergten om mijn lippen goed in te smeren anders zijn ze de volgende morgen helemaal strak, droog en pijnlijk. Op mijn voorhoofd en handen hebben ik nu een aantal exceem plekjes, deze smeer ik 2x per dag in met het hormoonzalfje wat ik van de huisarts heb gekregen. De hoofdpijn is gelukkig weer afgenomen.

Mijn wangen zien er rustiger uit en glimmen minder. De grote pukkels die ik vorige week al op mijn wangen had zijn nu rode vlekken geworden met een korstje, ik heb er helaas aan gekrabbelt ...... en als je aan de Roaccutane bent heelt je huid minder snel dus dat betekent dat ik waarschijnlijk wat langer met die korstjes blijf lopen, maar ja ....

Ik weet niet zeker of het komt door de Roaccutane maar ik heb de afgelopen week veel last gehad van hoestaanvallen, een "droge" hoest. Er staat in de bijsluiter wel iets over droge luchtwegen. Ik gebuik zo'n Ventolin inhalator, dat helpt wel een beetje. Hoop dat het snel over gaat.

Verder heb ik nog geen last van mijn spieren en/of gewrichten. Ik kan me ook niet meer zo goed herinneren wanneer dat begon tijdens mijn vorige kuren.


WWeek 1: 18 juni t/m 25 juni 2007
Op 18 juni ben ik naar de huisarts geweest en heb een Roaccutane kuur van 3 maanden voorgeschreven gekregen, net als de vorige keren 30 mg per dag. Mijn wangen zien er erg onrustig uit en heb 4 grote rode pukkels en een aantal kleintje op mijn rechterwang en linker wang zitten een aantal kleintjes en 2 grote.

Het is niet te geloven maar na 3 dagen zag ik al dat mijn huid wat rustiger werd en de grote rode pukkels worden ook al iets minder. Zou een 3de kuur sneller aanslaan of is het toeval ?? Net als tijdens mijn 1ste en 2de kuur heb ik ook nu vrij snel last van droge plekken op mijn voorhoofd. Soms zitten er schilfertjes, maar die ga ik te lijf met een vette creme die ik van de dokter heb gekregen. En de hoofdpijn is er ook weer, net als bij de 2 vorige kuren, toen verdween het na ik geloof 2 weken, dus ik hoop dat het snel weer over is.

Ik merk ook al na een paar dagen dat mijn lippen wel erg droog beginnen te worden, dus op zoek naar lippenbalsem. Tijdens mijn 2 vorige kuren gebruikte ik Carmex en Aquaphor. Helaas is Aquaphor nog steeds niet in Nederland verkrijgbaar, heb het toen via Ebay gekocht. Daar heb ik nu ook gekeken maar de verzendkosten zijn nu wel erg hoog. Dus ik ben op zoek gegaan naar Carmex, dat hielp ook altijd goed. Bij de Etos was het niet meer te koop. Heb even gegoogled en kwam zo te weten dat ze het bij de Schlecker nog wel verkopen. Dus heb meteen maar even 2 potjes ingeslagen.